Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

11.4.2013

Fennia Prize 2012 -palkintonäyttely esillä Pariisissa

Suomen parasta teollista muotoilua on esillä Pariisissa Cité des Sciences -tiedekeskuksessa 18.4.-1.9.2013.

Suomalainen huippumuotoilu saa laajan kansainvälisen yleisön, kun Fennia Prize 2012 -palkintonäyttely on kevään ja kesän ajan esillä Pariisissa Cité des Sciences et de l'Industrie -tiedekeskuksessa. Cité des Sciences Pariisin Villette-kaupunginosassa on Euroopan suurin tiedemuseo, jossa vierailee vuosittain noin viisi miljoonaa kävijää.
 
Joka toinen vuosi jaettava Fennia Prize on Suomen suurimpia muotoilupalkintoja. Siinä palkitaan yrityksiä esimerkillisestä muotoilun käytöstä. Kilpailun järjestävät suomalaisen muotoilun promootio-organisaatio Design Forum Finland ja Fennia-ryhmä. Fennia Prize 2012 -palkintonäyttely herätti ranskalaisen APCI:n (French Agency for Promotion of Design) kiinnostuksen viime syksyn Habitare-tapahtuman aikana ja sai myöhemmin APCI:ltä ja Cité des Sciences et de l'Industrie -tiedekeskukselta kutsun Pariisiin.
 
Vuoden 2012 Fennia Prize -palkitut ovat hyviä esimerkkejä tämän päivän muotoilun laaja-alaisuudesta: mukana on niin kuluttajatuotteita, raskasta teollisuutta, hyvinvointi- ja terveysalan laitteita kuin palvelu- ja vähittäismyyntikonseptejakin. Pääpalkinnon, 15 000 € suuruisen Fennia Prize 2012 Grand Prix’n sai Suomen valtakunnallista sähkönsiirron kantaverkkoa ylläpitävä Fingrid Oyj uudenlaisen voimapylvään muotoilusta.

5 000 € Fennia Prize -palkinnon saajia oli neljä. Helsingin kaupunki palkittiin kaupunginkirjastonsa uudesta palvelu- ja tilakonseptista. Kehityshanke on hyvä esimerkki muotoilun uusista käyttötavoista ja asiakkaista. Kekkilä Oy:n Koti & Piha -tuotekonseptin myötä korkeatasoista ja viimeisteltyä muotoilua on tarjolla harrastajienkin puutarhoihin. Konecranesin Smarter Cabin -nosturiohjaamo antaa nosturin kuljettajalle aikaisempaa paremman näkyvyyden työskentelyalueelle ja ergonominen ohjaamo on ollut selkeä kilpailuetu yritykselle. Tulikiven Nuoska-kiukaat ovat perinteinen suomalaiseen kulttuuriin kuuluva tuote, joka muotoiltiin uudelleen tämän päivän kylpyläkulttuuriin sopivaksi. Näiden lisäksi kilpailussa jaettiin 23 Fennia Prize -kunniamainintaa.
 
Pariisin näyttelyssä esitellään kaikki 28 Fennia Prize 2012 -kilpailussa palkittua tuotetta tai tuotekonseptia. Näyttelyarkkitehtuurista vastaa Muotohiomo.
 
Designer's Day -tapahtuman aikana 7.6.2013 näyttelyssä järjestetään opastettuja kierroksia ja Round Table -keskustelutilaisuus.
 
Fennia Prize 2012 18.4.–1.9.2013 Cité des Sciences, 30 Avenue Corentin Cariou, 75019 Pariisi
www.cite-sciences.fr
 
Lehdistötiedote ranskaksi (pdf)
 
Lisätietoja:
Design Forum Finland, projektipäällikkö Melissa Ylijoki, (09) 6220 8110, melissa.ylijoki(a)designforum.fi
www.youtube.com/watch?v=e1vYR3o5e2M
www.designforum.fi/fenniaprize
 
Fennia Prize 2014 -kilpailun ilmoittautumisaika alkaa elokuussa 2013 ja tulokset julkistetaan ensi vuoden alkupuolella. Ajankohtaisin tieto kilpailusta löytyy osoitteesta www.designforum.fi/fenniaprize