Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

26.2.2014

Finnish Design Yearbook 2014–15 ilmestyy

Ajankohtaisin suomalainen design yksissä kansissa. Valikoiman kokosi designtoimittaja Liisa Jokinen.

Finnish Design Yearbook on suomalaisen nykymuotoilun tunnetuin kansainvälinen vuosikatsaus. Se ilmestyy nyt viidennen kerran Design Forum Finlandin kustantamana. Aikaisemmat vuosikirjat ovat levittäneet viestiä suomalaisesta muotoilusta yli 40 maahan.

Finnish Design Yearbook 2014-15 pohtii sekä suomalaisen muotoilun juuria että sen tulevaisuutta muuttuvassa maailmassa. Kirja nostaa esiin seuraavia teemoja: arki, hyvinvointi, ilo, lapset, yhteisöllisyys ja kiertokulku. Yearbook esittelee suomalaista nykymuotoilua laajasti: kalusteista muotiin, mobiilisovelluksiin ja palvelumuotoiluun. Ajatuksia herätteleviä artikkeleita ovat kirjoittaneet Design Forum Finlandin toimitusjohtaja Mikko Kalhama, toimittaja Katja Lindroos, brittiläinen muotoilija ja professori Dan Hill, muotoilukirjoittaja Jenna Sutela, arkkitehti ja muotoilija Hella Hernberg ja New Yorkin MoMAn kuraattori Juliet Kinchin.

Finnish Design Yearbook 2014-15 tutkii sitä, miten muotoilu voi tehdä hyvää ihmiselle, ympäristölle ja yhteisölle. Muotoilu tuo ihmisiä yhteen, parantaa kommunikaatiota ja vahvistaa yhteisön yhteenkuuluvuuden tunnetta. Hyvä muotoilu parantaa myös arkea – monet ajankohtaiset muotoilutuotteet ovat pieniä oivalluksia arjen helpottamiseksi ja sujuvoittamiseksi. Muotoilun avulla voidaan myös edistää hyvinvointia monin eri tavoin: hyvä muotoilu voi kannustaa liikkumaan tai parempiin elintapoihin. Lisäksi muotoilu tuo iloa ja auttaa näkemään kauneutta ympärillämme.

Tämänkertaisen vuosikirjan koonnut Liisa Jokinen on monipuolinen kirjoittaja ja valokuvaaja, jonka vuonna 2005 perustettu Hel Looks -katutyylisivusto tunnetaan ympäri maailmaa. Jokinen sai kunniamaininnan Muotoilujournalismin Vaasa-palkinto 2012 -kilpailussa. Finnish Design Yearbook on hänen toinen kirjaprojektinsa.

Finnish Design Yearbook 2014–15 on nykymuotoilun hakuteos ja keskustelun herättäjä. Se on aina myös designesine: tällä kertaa sen ilmeestä vastaa bränditoimisto Werklig. Entiseen tapaan kirja tulee kansainväliseen jakeluun kirja- ja verkkokauppoihin, designmessuille, tapahtumiin ja lehdistölle. Se on myös hyvä työkalu suomalaisen muotoilun ja elinkeinoelämän kansainvälistämishankkeisiin – ja tietenkin mukana lokakuussa Frankfurtin kansainvälisillä kirjamessuilla, joiden teemamaa Suomi on.

Lehdistökuvat ladattavisssa täällä.

Finnish Design Yearbook 2014–15, toimittanut Liisa Jokinen
Englanninkielinen, kierreselkä, 172 s., nelivärikuvitus, kirjapaino Libris Oy
©
Design Forum Finland 2014, Helsinki, ISSN 1796–5829

Lisätietoja:
Liisa Jokinen, kirjan päätoimittaja,
puh. 050 538 3530, liisa(a)liisajokinen.com
Anne Veinola, viestintäpäällikkö, Design Forum Finland
puh. (09) 6220 8119, anne.veinola(a)designforum.fi