Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

28.2.2013

Seppämestari Jouko Nieminen: Taontaa ja metallitöitä

Seppämestari Jouko Niemisen näyttely Design Forumissa esittelee hänen uraansa seppänä ja metallitaidekäsityön tekijänä ja suunnittelijana 30 vuoden ajalta.

Uralle mahtuu töitä koruista aina suuriin julkisiin veistoksiin saakka ja kaikkea siltä väliltä. Tyypillisimpiä tuotteita ovat rakentamiseen ja sisustamiseen sisältyvät taonta- ja metallityöt – portteja, aitoja, kaiteita, kalusteita… Entisöinti- ja kunnostustyöt ovat myös merkittävä osa työskentelyä.

Jouko Nieminen on tunnettu perinteisen ammatin säilyttäjänä ja pyrkimyksestään pitää se myös nykyaikaan kuuluvana muotoiluvaihtoehtona. Hänet on palkittu useilla erilaisilla huomionosoituksilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hänet on valittu Suomen taidekäsityöläiseksi vuonna 1998 ja valtakunnalliseksi Taito-yrittäjäksi 2008. Nieminen on myös saanut useita palkintoja alan kansainvälisissä tapahtumissa. Näistä huomattavin on kansainvälisen kilpailun voittona toteutettu veistosprojekti Farehamiin, Englantiin vuonna 2000.

Jouko Nieminen on alansa kansainvälisesti tunnetuin suomalainen edustaja. Hän on ollut usein kutsuttuna luennoijana ja työnäytösten antajana seppien kansainvälisissä konferensseissa. Elokuussa 2013 hän osallistuu kutsuttuna Britannian taideseppäjärjestön 35-vuotisjuhlakonferenssiin.

Design Forum Finlandin näyttelyssä on esillä töitä uran varrelta ja näyttelyn yhteydessä julkaistaan Jouko Niemisen 30-vuotisesta toiminnasta kertova kirja. Näyttelyä ovat tukeneet Uudenmaan taidetoimikunta ja Helsingin kaupungin kulttuurilautakunta.

Seppämestari Jouko Nieminen: Taontaa ja metallitöitä
8.–30.3.2013, Design Forum Finland, Erottajankatu 7, Helsinki
Ma–pe 11–19, la 11–18. Näyttelyinfo (09) 6220 8132, vapaa pääsy

Lisätietoja:
Design Forum Finland, projektipäällikkö Susanna Otranen
susanna.otranen(a)designforum.fi, (09) 6220 8120