Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

21.1.2015

Harri Koskisen muotoilua Tukholman designviikolla

Kaj Franck -palkinto on yksi Suomen merkittävimpiä muotoilupalkintoja. Vuonna 2014 sen sai muotoilija Harri Koskinen. Koskisen palkintonäyttely on esillä Suomen Tukholman-instituutin tiloissa (Snickarbacken 4) 3. – 7.2.2015.

Harri Koskinen on menestyneimpiä ja nimekkäimpiä suomalaisia nykymuotoilijoita. Vuonna 2000 hänet valittiin Design Forum Finlandin Vuoden nuoreksi muotoilijaksi ja sen jälkeen hän on saanut lukuisia huomattavia muotoilupalkintoja, mm. Compasso d'Oron vuonna 2004 ja Torsten ja Wanja Söderbergin palkinnon 2009. Vuodesta 2012 lähtien hän on oman luovan työnsä ohella toiminut Iittalan muotoilujohtajana, seuraten näin Kaj Franckin jalanjälkiä.
 
Palkintojury totesi, että Harri Koskisen ura on alusta lähtien suuntautunut kansainvälisille markkinoille. Hänen selkeä ja minimalistinen muotokielensä jatkaa suomalaisen muotoilun perinteitä niitä samalla uudistaen.
 
Kaj Franck -muotoilupalkinto annetaan vuosittain muotoilijalle tai työryhmälle, joka on uutta luovalla tavalla tehnyt sekä korkeatasoista teollista muotoilua että uniikkeja töitä. Palkinnonsaajat edustavat monipuolisesti suomalaisen muotoilun kärkeä.
 
Kaj Franck -muotoilupalkinto 2014 – Harri Koskinen
3.– 7.2.2015, Tukholman Suomi-instituutti, Snickarbacken 4
Ti–pe 10–18, la 11–15, vapaa pääsy


Lisätietoja: 
Design Forum Finland, Melissa Ylijoki
melissa.ylijoki@designforum.fi