Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

4.9.2013

Palkittua muotoilua Habitaressa

Vuoden 2013 nuoret muotoilijat ja vuoden 2012 Kaj Franck -palkittu esillä Habitaressa

Design Forum Finlandin jakamien Vuoden nuori muotoilija- ja Kaj Franck -palkintojen voittajat ovat esillä Habitare-messuilla Helsingissä 18.–22.9.2013. Vuoden nuori muotoilija 2013 -palkinnon saivat muotoilijat Mari Isopahkala ja Iina Vuorivirta, ja vuoden 2012 Kaj Franck -palkinnon vaatesuunnittelija Jasmiine Julin-Aro.

Vuoden nuori muotoilija -palkinto myönnetään alle 35-vuotiaalle henkilölle, henkilöille tai ryhmälle, joka on osoittanut uutta luovaa näkemystä ja osaamista muotoilun alalla. 5 000 € suuruisen palkinnon tarkoituksena on kannustaa nuoria muotoilijoita tinkimättömään ja omaleimaiseen työskentelyyn.

Mari Isopahkala on freelance-muotoilija, joka edustaa palkintojuryn mukaan traditionaalista tekijyyttä vieden sitä samalla eteenpäin rohkeasti ja rajoja ylittäen. Jury korosti myös Isopahkalan vahvaa ja ammattimaista otetta työhönsä ja tuotantoonsa. Uutta ilmaisua ja uusia muotoilun tapoja etsivä Iina Vuorivirta haastaa taas perinteisen muotoilukentän vaihtoehtoisilla tekemisen tavoillaan. Palkintojury kiinnitti erityisesti huomiota hänen töidensä yllättävyyteen ja erilaisuuteen.

Professori, vaatesuunnittelija Jasmiine Julin-Aro sai Design Forum Finlandin jakaman vuoden 2012 Kaj Franck -muotoilupalkinnon viime marraskuussa. Tämä maineikkaan suomalaisen muotoilijan Kaj Franckin mukaan nimetty tunnustus, suuruudeltaan 10 000 euroa, on yksi maamme huomattavimpia muotoilupalkintoja ja sen saajat edustavat monipuolisesti suomalaisen muotoilun kärkeä. Palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Jasmiine Julin-Aron erikoisalaa ovat funktionaaliset, mm. moottoripyöräilijöille, hiihtäjille ja purjehtijoille tarkoitetut asut, joiden suunnittelussa hän on ennakkoluulottomasti hyödyntänyt alan tutkimusta ja materiaali-innovaatioita. Useat hänen tuotteistaan ovat saaneet muotoilupalkintoja niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Palkintojury arvosti erikoisesti hänen tapaansa puhua suomalaisen vaatetusteollisuuden ja sen erityisvahvuuksien puolesta.

Vuoden nuoret muotoilijat 2013 Mari Isopahkala ja Iina Vuorivirta ovat tavattavissa Habitaressa osastolla 7n11 ke 18.9. klo 10–13.

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2012: Jasmiine Julin-Aro
Vuoden nuori muotoilija 2013: Mari Isopahkala ja Iina Vuorivirta
Habitare, osasto 7n11, 18.–22.9.2013, Helsingin Messukeskus
www.habitare.fi

Lisätietoja:
Design Forum Finland, projektipäällikkö Melissa Ylijoki
melissa.ylijoki@designforum.fi, (09) 6220 8110
www.designforum.fi