Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

4.6.2013

Sisusta suomeksi!

Sisustusta, suunnittelua, kalusteita, valaisimia, tekstiilejä, remontteja, kiinteistönvälitystä…

Sisusta suomeksi on uudenlainen verkottunut yhteistyömalli, joka kokoaa yhteen sisustamisen ja kalustamisen tekijöitä. Mukana on niin huonekaluvalmistajia, pieniä puusepänverstaita, innovatiivista valaisinsuunnittelua, kodintekstiilejä ja pikkutavaroita kuin suunnittelua ja toteutustakin.
 
Design Forum Finlandin Sisusta suomeksi -hanke syntyi tarpeesta tuoda esille suomalaisen sisustusalan yritysten monipuolista osaamista. Konsepti tarjoaa asiakkaalle kalusteita ja sisustustuotteita ja välittää asiakkaita suunnittelutoimistoille ja remonttifirmoille. Sisusta suomeksi on suomalaista muotoilua, suomalaisia raaka-aineita ja suomalaista työtä. Se on lähituotantoa, ekologista ja kestävää. Se ei ole aina halpaa – mutta pitkäikäiset ja laadukkaat tuotteet ovat aina hintansa veroisia.
 
Sisusta suomeksi -konsepti on Design Forum Shopin uusi palvelu. Muotoilijoille ja valmistajille se on yksi Design Forum Finlandin keinoista sekä edistää alan liiketoimintaa että viestiä hyvän suomalaisen muotoilun ja työn hyödyistä. Asiakkaille konsepti takaa luotettavaa suomalaista osaamista ja työtä ja mahdollisuuden hankkia uniikkeja tai piensarjoina valmistettavia sisustustuotteita ja kalusteita helposti ja yhdestä paikasta keskittyen suomalaisiin tuotteisiin. Verkoston kautta asiakas voi myös löytää suunnittelijat ja tekijät, joista monilla on jo vuosien kokemus yhteistyöstä ja vaikeidenkin projektien onnistuneesta toteuttamisesta.
 
Sisusta suomeksi -konsepti palvelee asiakkaiden lisäksi myös mukana olevia yrityksiä. Konseptin alla on mahdollista toteuttaa erilaisia hankkeita ja näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla.
 
Osana Sisusta suomeksi -konseptia Design Forum Shop laajentuu Erottajankatu 7:ssä myös alakertaan. Lisätilaa tulee olemaan noin 200 m2. Alakerran valikoimassa keskitytään kalusteisiin ja sisustukseen. Sinne tulee myös työpiste sisustussuunnittelijoille, jotka voivat ottaa siellä asiakkaita vastaan sovittuina aikoina. Sisusta suomeksi -hankkeen suunnittelijat tulevat myös pitämään blogia projekteistaan ja muistakin kiinnostavista sisustukseen liittyvistä asioista Scandinavian Dekon ja Design Forum Shopin verkkosivuilla: www.scandinaviandeko.com ja www.designforumshop.fi
 
 
 
NIKOLAIN PUUTARHA
 
Sisusta suomeksi -konsepti lanseerataan tiistaina 4.6.2013 ja se on esillä Puutarhalaiva Nikolaissa Hietalahdessa. Laivan ovat sisustaneet ja konseptoineet Sisusta Suomeksi -hankkeessa mukana olevat suunnittelijat ja tekijät. Esillä on suomalaisen sisustuksen huippuosaamista kalusteista ja pientavaroista suunnitteluun. Lisäksi laivalle on pystytetty iloinen kesäpuutarha kotimaisten kasvattajien ja puutarha-alan ammattilaisten voimin.
 
Nikolain puutarha toimii tilausristeilyaluksena ja muina aikoina kahvilana sekä näyttelynä. Se on avoinna ainakin kesäkuun loppuun asti. Aukioloajat vaihtelevat sään ja risteilyvarausten mukaan ja ne voi tarkistaa osoitteesta www.fregatti.fi, (09) 664 664.
 
 
NIKOLAIN PUUTARHASSA MUKANA OLEVAT SUUNNITTELIJAT JA YRITYKSET:
Tekijät: FROM:, Laura Väinölä, Maisematiimi, MottoWasabi, Poiat, Studio Sebastian Jansson
Tuotteet: Avarte, Fiskars, Eelovi, Inno, Johtoi, One Nordic, original habitek works, Marimekko, Parolan Rottinki, Scandinavian Carpenter Collective, Vivero, VM-Carpet, Woodnotes
Puutarha: Green House Effect, Huiskula, Kekkilä, Plastex, Puutarha Tahvoset, Puutarhatoimisto Ahlberg
Muut yhteistyökumppanit: Ariline, Axxell Överby, Kiinteistönvälitystoimisto Crape, Fregatti, Protos Demos, Rahina
Tuotanto: Design Forum Finland
 
 
LISÄTIETOJA:
Design Forum Finland, projektipäällikkö Tanja Sipilä
tanja.sipila(a)designforum.fi, 0400 776 786
 
www.sisustasuomeksi.fi
www.designforumshop.fi
www.designforum.fi