1995: Klassikon tekijät

Klassikon tekijät -näyttelyllä juhlistettiin Suomen Taideteollisuusyhdistyksen 120:nnetta juhlavuotta. Laaja näyttely järjestettiin Design Forumin tiloissa Fabianinkadulla kesällä 1995.

Näyttelyyn kutsuttiin yksitoista nimekästä muotoilijaa: Bertel Gardberg, Fujiwo Ishimoto, Yrjö Kukkapuro, Irma Kukkasjärvi, Antti Nurmesniemi, Vuokko Nurmesniemi, Ritva Puotila, Timo Sarpaneva, Pirkko Stenros, Marja Suna ja Oiva Toikka. Klassikon tekijät esitteli Finnish Design -käsitettä luomassa olleita muotoilijoita ja antoi heidän valita omista töistään yhden ylitse muiden.  Näyttelyyn kuului sekä klassikkoja että uusia 1990-luvun tuotteita.

Näyttelyllä haluttiin osoittaa, että klassikot eivät olleet syntyneet itsestään, vaan klassikkotuotteen takana oli vankka ammattitaito, tuotekehitys ja hyvä yhteistyö suunnittelijan ja valmistajan välillä. Toimitusjohtaja Anne Stenrosia mukaillen: klassikon syntyminen vaati myös oivaltamista, onnea ja oikeaa ajoitusta. Näyttelyn suunnitteli arkkitehti Pentti Kareoja ja näyttelyssä esillä olleet tekijöiden isot henkilökuvat kuvasi valokuvaaja Jussi Aalto. Näyttelyn kansainvälinen versio Classic Makers kiersi Kiinassa ja Yhdysvalloissa 1996 ja Milanossa 1997. Siinä olivat mukana myös Alvar Aallon, Kaj Franckin ja Tapio Wirkkalan työt.