2000: Suomen Taideteollisuusyhdistys 125 vuotta

Suomen Taideteollisuusyhdistyksen 125-vuotisjuhlavuosi 2000 oli tapahtumia ja muutoksia täynnä. Design Forum Finlandin näyttely- ja myymälätilat muuttivat Sanomataloon alkuvuodesta 2000 ja juhlavuoden avasi helmikuussa uusien tilojen ensimmäinen näyttely Nuorten Forum 2000.

Yhdistyksen 125-vuotisjuhlanäyttely Finnish Design 125 oli esillä kesällä Design Forum Finlandissa. 125 esinettä käsittävän näyttelyn oli suunnitellut Simo Heikkilä ja sen graafisen ilmeen Aimo Katajamäki. Näyttely kiersi laajasti ympäri maailmaa vuosina 2001–2004, mm. Keski-Euroopassa, Pietarissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Malesiassa Kuala Lumpurissa.

Yhdistyksen 125-vuotisjuhlaa vietettiin 17.11.2000 Kansallismuseon uudessa auditoriossa. Juhlallisuuksien yhteydessä julkistettiin Pekka Suhosen kirjoittama yhdistyksen historiikki Ei vain muodon vuoksi. Juhlavuoden kunniaksi lyötiin Estlander-mitali, joka oli suunnitellut taidemaalari Tero Laaksonen.

Taideteollisuusyhdistyksen perustajiin kuuluneen Carl-Gustaf Estlanderin mukaan nimetty Estlander-palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran 125-vuotisjuhlissa. Sen saivat toimittaja Carla Enbom ja kirjailija Pekka Suhonen. Juhlallisuuksien yhteydessä jaettiin myös kultaiset ja hopeiset Estlander-mitalit. Kultaiset mitalit annettiin Antti Nurmesniemelle ja Timo Sarpanevalle.