1996: Nuorten Forum -näyttelyt

Nuorten Forum – Young Forum -katselmusten sarja aloitettiin vuonna 1996. Näyttely oli osa Suomen Taideteollisuusyhdistyksen 120-vuotisjuhlia.

Suomalaisen muotoilun perinteiden ja tunnettujen tekijöiden rinnalle haluttiin nostaa esiin uusi sukupolvi ja sen näkemys muotoilusta. Näyttelysarjaa toteutettiin vuosittain vaihtuvilla teemoilla vuosina 1996–2000 ja vielä 2004.

Ensimmäinen Nuorten Forum ´96 oli laaja, valtakunnallinen jurytetty nuorten näyttely. Näyttelyarkkitehti oli Esa Laaksonen ja näyttelytyöryhmän puheenjohtaja Design Forum Finlandin toimitusjohtaja Anne Stenros.

Näyttelyn teema oli avoin ja lähestymistapa ennakkoluuloton. Laatu oli ainoa ennalta määritelty kriteeri, mutta mukaan kelpuutettiin myös prototyyppejä ja luonnoksia. Raadin arvioitavaksi lähetettiin lähes 500 tuotetta, joista näyttelyyn esille valittiin 78. Tuotteissa näkyivät nuorten arvomaailma, uusien materiaalien käyttö ja ajankohtaisuus. Näyttelyllä haluttiin myös innostaa yrityksiä palkkaamaan nuoria suunnittelijoita.

Nuorten Forum -näyttelyt kiersivät kotimaassa sekä laajasti ulkomailla kuten Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Ranskassa, Unkarissa ja Japanissa.