Uutiset

3.2.2022

Hyvää arkkitehtuurin ja muotoilun päivää!

Lähikuva Turun kaupungin opastetaulusta

Tänään arkkitehtuurin ja muotoilun päivänä on hyvä pohtia, millainen vaikutus muotoilulla sen eri muodoissa on paremman ja kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa, oli kyse sitten globaalien, ekologisten, yhteiskunnallisten tai liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemisesta.

Brändinä Finnish Design tunnetaan edelleen hyvin, mutta se liitetään suppeasti fyysisten esineiden muotoiluun. Suomalainen arkkitehtuuri, muoti, palvelut sekä kansainväliset brändimme ovat osaltaan muuttamassa Finnish Design -käsitettä. Suomalaista muotoilua on yhtä lailla sujuvan asiakaskokemuksen, näkymättömän arkea helpottavan prosessin, toimintatavan kuin yrityskulttuurin muotoileminen niin, että ihmiset ja ympäristö otetaan huomioon. Design Forum Finland jatkaa yli 145-vuotista missiotaan yritysten kasvun, kansainvälistymisen ja kilpailukyvyn tukemisessa.

Lue lisää miten muotoiluosaamisen hyödyntäminen tuo yrityksille kilpailuetua!

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivä

Akateemikko Alvar Aallon syntymäpäivää 3.2. on vuodesta 2012 vietetty arkkitehtuurin kentällä Arkkitehtuurin päivänä. Viime vuonna päivä laajentui kattamaan myös muotoilun ja yksitoista alan organisaatiota teki esityksen 3.2. nimeämisestä Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun kansalliseksi liputuspäiväksi. Sisäministeri Krista Mikkonen hyväksyi liputuspäivähakemuksen ja tänään lippu nousee salkoon ensimmäistä kertaa.

Kuva: Turun kaupungin 6Aika -hanke sai kaupunkiopastamisen konseptillaan Design Forum Finlandin jakaman Fennia Prize 20 Winner -palkinnon vuonna 2020.