Uutiset

1.2.2021

HerääPahvi! tuotti uudenlaisen leipäpussin

Design Forum Finland oli mukana HerääPahvi! -hankkeessa, jossa kehitettiin elintarviketeollisuuden sivuvirroista puukuitujen kanssa uudenlaista pakkausmateriaalia. Siitä innovoitiin erilaisia pakkauksia mm. kaurapaperipussi leipomotuotteille. Yksi mukana olleista yrityksistä oli Fazer, joka on ensimmäinen suomalainen yritys, jonka leipomotuotetta aletaan myydä kaurapaperipussissa.

Fazer jatkokehitti pakkaustaan yhteistyössä myös hankkeeseen osallistuneiden Peltolan Pussi Oy:n ja delfort Tervakoski Oy:n kanssa. Pussiin pakataan Fazerin uutta käsin leivottua Leipurin Kaurainen -leipää. Pussin valmistusmateriaalista 25 % on kaurankuorta, joka syntyy Fazer Myllyn sivuvirtana.

Lue lisää Fazerin leipäpussista!

Design Forum Finlandin tehtävänä hankkeessa oli varmistaa muotoiluajattelun periaatteiden toteutuminen projektin eri vaiheissa. Hankkeen vetovastuussa oli Tampereen Ammattikorkeakoulu ja Design Forum Finlandin lisäksi toisena osatoteuttajana oli Luonnonvarakeskus. Hankkeeseen osallistui myös joukko muita suomalaisia yrityksiä mm. elintarviketeollisuuden alalta, pakkausmateriaalien ja paperinvalmistajia sekä pakkausalan yrityksiä.