Uutiset

4.10.2021

Joakim Karske on Design Forum Finlandin uusi toimitusjohtaja

Design Forum Finlandin uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Joakim Karske on yksi Suomen kokeneimmista muotoilu- ja brändiosaajista.

Hän on uransa aikana työskennellyt kansainvälisessä autoteollisuudessa mm. Volvon, DaimlerChryslerin, Fordin ja Mercedes-Benzin palveluksessa tuotanto- ja konseptiautojen muotoilijana. Karskeella on vankka kokemus asiakaslähtöisen kulttuurin, tuote- ja palvelutarjooman sekä brändin kehittämisestä mm. Nokian, Vertun ja OP Ryhmän muotoilu- ja brändijohtajan tehtävissä. Ennen Design Forum Finlandiin siirtymistään hän työskenteli hasan&co -ryhmässä, jossa hän vastasi muotoilu- ja asiakaskokemuskyvykkyyden rakentamisesta.

Joakim Karske on toiminut ja toimii useissa luottamustehtävissä, kuten Business Finlandin, Suomalaisen Työn Liiton, Marimekon, Sinin, Helkama Veloxin, Sakan, Korpisen ja LähiTapiolan hallituksissa ja advisory boardeissa.

”Olen käytännössä koko urani ajan auttanut yritysten johtoa ymmärtämään, miten muotoilun, brändin, luovuuden ja aineettoman pääoman avulla luodaan kilpailukykyä ja erotutaan markkinassa. Pitkän maineikkaan historian omaava Design Forum Finland on aitiopaikalla vielä aiempaakin toimivamman designekosysteemin rakentamisessa Suomeen. Yhdistämällä voimamme pärjäämme parhaiten globaalissa ja digitalisoituvassa markkinassa, jonka tehtävänä on kyetä vastaamaan nopealla aikataululla kiertotalouden toteutumisen vaatimukseen.”
– Joakim Karske (Design Forum Finlandin toimitusjohtaja 1.11.2021 alkaen)

”Toivotan Design Forum Finlandin hallituksen puheenjohtajana Joakimin lämpimästi tervetulleeksi. Elämme nopeasti muuttuvassa maailmassa, jossa kestävällä muotoilulla on positiivisen yhteiskunnallisen kehityksen näkökulmasta avainrooli. Olen vakuuttunut siitä, että Joakim on oikea henkilö nostamaan muotoilun kriittisenä kilpailutekijänä yhä useamman yrityksen johdon ja hallituksen agendalle.”
– Ia Adlercreutz (Design Forum Finlandin hallituksen puheenjohtaja)

Lehdistökuvia ja lehdistötiedote pdf


Lisätietoja:

Ia Adlercreutz
Design Forum Finlandin hallituksen puheenjohtaja
050 599 3832

Joakim Karske
Design Forum Finlandin toimitusjohtaja 1.11.2021 alkaen
050 486 2395

Kuva: Mikko Ryhänen