Blogi

2.6.2021

Muotoilu on syvällä Suomen identiteetissä

Kekseliäät, osaavat, yritteliäät ja taitavat ovat aina menestyneet täällä pohjoisessa, haastavien olosuhteiden ja suurien etäisyyksien maassa.

Kansallismuseon vuonna 2018 avattu loistava näyttely 10 000 vuotta muotoilua esitteli esi-isiemme nerokkaita tarve-esineitä ja ratkaisuja, joilla elämä Suomessa oli mahdollista ja menestyksekästä.

Suomalaisen muotoilun kulta-aika nojasi tähän ikiaikaiseen perinteeseemme, tuotteet olivat edelleen tarvelähtöisiä ja tarkoitettu kaikille, ideat uniikkeja ja muotoilu linjakasta, innovatiivista, omaperäistä, toimivaa ja kaunista.

Tänään nämä perinteet ovat edelleen vahva osa identiteettiämme, muotoilun kohteet ovat vain muuttuneet maailman muuttuessa. Muotoilun keskiössä on kuitenkin edelleen ihminen sekä meille ja maailmalle tuotettu kestävä ja merkityksellinen arvo.

Muotoilemme nykyään edelleen tuotteita, mutta myös palveluja, strategioita, kokemuksia, toimintamalleja, kaupunkeja ja yrityksiä.

Design Forum Finland Awards -palkintokokonaisuus kokoaa yhteen Suomen merkittävimmät muotoilupalkinnot, esittelee, viestii ja tukee tämän päivän parasta muotoilua ja edelleen kirkastaa muotoilun merkittävää osuutta Suomen identiteetissä.

Näin rakennamme osaltamme Suomen menestystä myös tuleville vuosikymmenille ja sukupolville.

 

Petteri Kolinen
Toimitusjohtaja
Design Forum Finland

 

Teksti on esipuhe DFF Awards -palkintojulkaisuun.

Kuva: Mikko Ryhänen