Uutiset

5.2.2020

The Nordic Report 02

SUSTAINORDIC julkisti toisen vuosiraporttinsa The Nordic Report 02:n 5.2.2020 Tukholmassa.

SUSTAINORDIC on yhteistyöverkosto ja alusta, jonka tavoitteena on edistää kestävää kulutusta ja tuotantoa Pohjoismaissa YK:n Agenda 2030:n tavoitteiden mukaisesti. Hanke esittelee hyviä pohjoismaisia esimerkkejä kestävästä tuotannosta ja kulutuksesta sekä kannustaa kehittämään näitä edistäviä kansallisia ohjelmia.

SUSTAINORDICissa ovat mukana ArkDes ja Form/Design Center Ruotsista, Design Forum Finland, DOGA Norjasta, Dansk Design Center sekä Iceland Design Centre. Hankkeen rahoittaa Pohjoismainen ministerineuvosto.

The Nordic Report 01 julkaistiin viime syksynä, ja nyt on vuorossa toinen julkaisu. Siinä esitellään jälleen pohjoismaisia esimerkkejä kestävästä tuotannosta ja kulutuksesta. Näkökulmat ovat teollinen, tutkimuksellinen ja poliittinen ja teemoja ovat muun muassa bio- ja kiertotalous, vastuullisuus julkisissa hankinnoissa sekä monialainen yhteistyö. Pyrkimyksenä on osoittaa, miten muutos kohti kestävämpää elämäntapaa on mahdollista ja jo arkipäivää monessa maassa, kunnassa ja kaupungissa ja yrityksessä. Pohjoismaiset arvot – demokratia, läpinäkyvyys, moniarvoisuus, osallistavuus ja tasa-arvoisuus – ovat hyvä alusta saada aikaan kehitystä, jolla on tulevaisuus.

Kirjan ulkoasun ovat suunnitelleet Nanna Göransson ja Jakob Trollbäck / The New Division.

Lue lisää The Nordic Report 02 -kirjasta ja osta se täältä!

 

Kuva: Daniel Engvall