Uutiset

4.10.2019

Vielä ehtii mukaan Fennia Prize 20 -muotoilukilpailuun!

Käyttääkö sinun yrityksesi muotoilua tavalla, josta olet jopa hieman ylpeä? Mikset osallistuisi Fennia Prize 20 -kilpailuun?

Muotoilupalkintojen voittajalistoilla komeilevat yleensä muotoilijat ja hyvin suunnitellut tuotteet, mutta tuotteita valmistavat ja tuottavat yritykset jäävät vähemmälle huomiolle. Kuitenkin nimenomaan yritys on tehnyt päätöksen käyttää muotoilua, palkata muotoilijan ja investoida tuotteeseen osaamista ja suunnittelua.

Jo vuonna 1990 Design Forum Finland ja Fennia perustivat yhdessä Pro Finnish Design -nimen saaneen muotoilukilpailun. Siinä nimenomaan palkittiin yrityksiä muotoilun käytöstä. Vuonna 2003 kilpailu muutti nimensä Fennia Prizeksi. Kilpailu on järjestetty sen jälkeen muutaman vuoden välein.

Parhaillaan on käynnissä Fennia Prize 20 -kilpailu. Ilmoittautumisaika päättyy parin viikon päästä, joten vielä ehtii mukaan. Kilpailu on vuosien mittaan laajentunut tuotemuotoilusta ensin palveluihin ja konsepteihin, sitten muotoilun strategiseen käyttöön – samaa tahtia muotoilun käyttöalueen kasvun myötä. Mutta yhä edelleen hyvin suunniteltu tuote tai palvelu on kaiken ytimessä.

Käyttääkö sinun yrityksesi muotoilua tavalla, josta olet jopa hieman ylpeä? Mikset osallistuisi Fennia Prize 20 -kilpailuun? Palkituksi voi tulla monella eri tavalla ja tasolla toteutetusta muotoilusta. Jos yrityksesi menestyy, voit onnitella itseäsi monesta eri syystä. Olet löytänyt yhden tutkitusti toimivan kilpailukykytekijän. Todennäköisesti asiakkaasi ovat tyytyväisempiä ja liiketoimintasi menestyvämpää kuin yrityksillä, jotka eivät käytä muotoilua. Ja olet hyvässä seurassa: The New Design Frontier 2019 -tutkimuksen mukaan vain viisi prosenttia tutkimuksessa mukana olleista yrityksistä käytti muotoilua strategisesti. Kuitenkin muotoilun strategisesta käytöstä saadut edut olivat tutkimuksen mukaan täysin kiistattomat.

Ilmoittautumisaika mukaan Fennia Prize 20 -muotoilukilpailuun on jatkettu, ilmoittautuminen päättyy 31.10.2019 keskiyöllä. Vielä siis ehtii mukaan! Lisää tietoa ja linkin ilmoittautumislomakkeeseen löydät täältä.