Artikkelit

11.12.2019

Vuoden nuori muotoilija – mitä kuuluu Lauralle?

Kalustemuotoilija Laura Väre valittiin alkusyksystä Vuoden nuoreksi muotoilijaksi 2019. Haastattelimme Lauraa joulukuun alussa – mitä nyt kuuluu, mitä syksyyn on mahtunut ja mitä on tulossa vuonna 2020?


Laura, miten syksysi on sujunut palkinnon jälkeen?

Syksy on ollut kiireinen ja hyvin työntäyteinen! Siihen on mahtunut paljon mielenkiintoisia projekteja, muun muassa Lokal+ -gallerian Vuoden nuori muotoilija -palkintonäyttely ja samaan aikaan Habitaressa esillä ollut näyttely. Sitten olen käynyt Lapissa ja Kiinassa. Kiinan Chengdussa Creative and Design Weekillä minulla, Henri Judinilla ja Lassi Alestalolla oli pieni messuosasto.


Tammikuussa lähdet Pariisiin, jossa olet Suomen Ranskan-instituutin residenssitaiteilija IF Studios -ohjelmassa. Yhteistyössä Pariisin instituutin kanssa järjestettävä osallistuminen ohjelmaan on osa Vuoden nuori muotoilija -palkintoa vuosina 2018–2020. Millä mielellä odotat Pariisia?

Olen erittäin odottavaisin mielin. Odotan uusia yhteistyömahdollisuuksia ja yritys- ja valmistajakontakteja. Haen myös inspiraatiota tuleviin projekteihin. Aion käydä Maison & Objet -messuilla, siellä on myös esillä suunnittelemani kukkapöytä. Ja kiertää museoita ja taidegallerioita, tavata yrityksiä ja luoda uusia kontakteja. Aion kiertää, katsella, löytää – ja kaiken tämän lomassa myös hieman rentoutua ja antaa tilaa uusille ideoille.


Carte Blanche à Laura Väre -näyttelysi avautuu instituutin galleriassa 17.1. Mitä siellä tulee olemaan?

Esillä on valaisimia, huonekaluja ja pientuotteita. Töitä on esillä viiden vuoden ajalta, uusimmat mallit tältä vuodelta. Monet tuotteet käyvät niin kotiin kuin julkisiin tiloihin tai toimistoihin. Näyttelystä löytyvät mm. vihreä Ebba-samettisohva, hapsulamput, peilejä, kukkapöytä, puinen W-tuoli ja Aava-valaisin sekä Donut-kynttilänjalat.


Näyttelysi Pariisissa päättyy vasta 28.3.2020. Mitkä ovat suunnitelmasi loppukeväälle?

Pariisin näyttelyn lisäksi ajatuksenani on osallistua messuille Euroopassa ja Aasiassa, joten niihin on tarkoitus suunnitella uusia tuotteita. Kovin tarkasti en vielä projekteista pysty kertomaan, mutta muutama tuotesuunnitteluprojekti on jo tiedossa ensi vuodelle, sekä mahdollisesti yksi taiteellisempi kokonaisuus. Olen hyvin innoissani meneillään olevista sekä tulevista projekteista!

 

Carte Blanche á Laura Väre
17.1.–28.3.2020
IF Galerie, Pariisi
www.institutfinlandais.fr

Kuva: Aleksi Tikkala