Fennia Prize 20

Lakipalvelujen muotoilu asiakasystävällisiksi toi Dottir Asianajotoimistolle 15 000 euron Fennia Prize Grand Prix’n.

Strategista muotoilua ja lakiasioiden tuntemusta yhdistävä Legal Design on ensimmäinen palvelukonsepti, joka on tuonut pääpalkinnon yrityksille suunnatussa Fennia Prize -muotoilukilpailussa.

Dottirin Legal Design on käytännössä muotoilun menetelmiä, mm. monialaisuutta ja asiakaslähtöisyyttä hyödyntävä lähestymistapa, jota käytetään erilaisten juridisten haasteiden ratkaisemisessa. Tuloksena saadaan asiakasystävällisempää ja ymmärrettävämpää juridiikkaa.

Fennia Prize on yksi Suomen merkittävimmistä muotoilukilpailuista. Sen järjestävät Design Forum Finland, Fennia-konserni, Elo ja Patentti- ja rekisterihallitus. Fennia Prize -kilpailussa palkitaan yrityksiä ja organisaatioita, jotka käyttävät muotoilua strategisesti liiketoiminnassaan. Tämä voi näkyä monin eri tavoin mm. tuotteissa, palveluissa tai liiketoimintakonsepteissa.

Fennia Prize Grand Prix’n lisäksi kilpailussa jaettiin vuonna 2020 neljä 5 000 €:n suuruista Fennia Prize Winner -palkintoa. Ne saivat Planmeca Oy Planmeca Viso G5 -röntgenlaitteesta, ruotsalainen RideCake sähkökäyttöisestä kevytmoottoripyörästä, Turun kaupunki kaupunkiopastamisen konseptista ja pilotoinnista sekä Woodio Oy puukomposiittipesualtaista.

Fennia Prize -kunniamaininnan saivat seuraavat yksitoista yritystä: Charlie Care Oy (Charlie Collar -koirankauluri), Fiskars Finland Oy Ab (Fiskars Norden -kirves), Hamari Auditorium Furniture Solutions Oy (Mono-auditoriotuoli), Hive Helsinki -säätiö (Hive-koodauskoulu), Konecranes Global Oy (S-Series -siltanosturisarja), Loupedeck (Loupedeck Creative Tool -konsoli), Merivaara (Practico-leikkauspöytä), Planmeca Oy (Planmeca Solanna Vision -hammashoitovalaisin), Tampereen Raitiotie Oy (Tampereen Ratikka), Tarvas (Tarvas Explorer -kengät) ja Vieser Oy (Vieser Dot, lattiakaivon designkansi).

Fennia Prize -palkintojen lisäksi Patentti- ja rekisterihallitus jakoi 5 000 € IPR-kunniamaininnan ansiokkaasta immateriaalioikeuksien hyödyntämisestä. Vuonna 2020 palkinto annettiin kahdelle yritykselle, Konecranes Global Oy:lle C- ja S-sarjan nostolaitteiden patenteista ja mallioikeuksista sekä Woodio Oy:lle puukomposiittipesualtaiden patenteista ja tavaramerkkisuojauksista.

Vuoden 2020 kilpailun juryyn kuuluivat Hanna Länsivuori Fenniasta, Guy Julier Aalto-yliopistosta, Anna Lauttamus-Kauppila Patentti- ja rekisterihallituksesta, Mikko Koivisto Helenistä, Antti Mäkelä muotoilutoimisto Aivanista, Maria Sipilä Sipilä Consulting Oy:stä, Riikka Iivanainen Aalto-yliopistosta ja juryn puheenjohtajana Petteri Kolinen Design Forum Finlandista.

Fennia Prize 20 on osa uutta Design Forum Finland Awards -palkintokokonaisuutta, johon kuuluvat myös muut Design Forum Finlandin jakamat palkinnot, Kaj Franck -muotoilupalkinto ja Vuoden nuori muotoilija. Design Forum Finland Awards -näyttely avautui Näyttelykeskus WeeGeessä Espoossa 20.8.2020 ja oli avoinna 6.9.2020 asti.

Lehdistökuvat ovat ladattavissa täällä.

#fenniaprize
#dffawards20

Fennia-ryhmä

Elämä on tehty elettäväksi ja koettavaksi, siksi on Fennia.

Fennia-konserni on yritysten, yrittäjien ja henkilöasiakkaiden taloudellisen turvallisuuden kumppani. Tarjoamme asiakkaillemme monipuolisia asiantuntijapalveluja vakuutusasioiden hoidossa, riskienhallinnassa, säästämisessä ja varainhoidossa. Asiakas on aina etusijalla ja teemme yhdessä tulosta asiakkaidemme parhaaksi.

Tuemme suomalaista muotoilua, koska tahdomme edistää yrittäjyyttä, yritysten kasvua ja olla mukana luomassa hyvinvoivia työyhteisöjä. Paremmin muotoillut tuotteet ja palvelut parantavat kaikkien suomalaisten elämänlaatua ja arkea.

Palvelumme tuottavat vahinkovakuuttamiseen erikoistunut Fennia, henki-, eläke- ja säästövakuutuksia tarjoava Henki-Fennia, varainhoitopalveluja tarjoava Fennia Varainhoito Oy, kiinteistöjohtamispalveluita tarjoava Fennia Kiinteistöt Oy sekä palveluyhtiö Fennia-palvelu Oy.

www.fennia.fi

 

Elo

Elo on asiakkaidensa omistama työeläkeyhtiö, joka huolehtii asiakasyritystensä työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä työeläketurvasta. Suomalaisista yrityksistä joka kolmas ja yrittäjistä noin 40 prosenttia on valinnut Elon työeläkekumppanikseen. Vastaamme noin 520 000 työntekijän ja yrittäjän tulevista eläkkeistä, huolehdimme 240 000 eläkkeensaajasta ja noin 25 miljardin euron sijoitusomaisuudesta.

www.elo.fi

 

Patentti- ja rekisterihallitus

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) luo vankan perustan suomalaiselle elinkeinoelämälle rekisteröimällä yritykset ja yhteisöt sekä tutkimalla ja suojaamalla aineettomat oikeudet: tavaramerkit, patentit ja mallioikeudet. PRH lahjoittaa IPR-palkinnon (Intellectual Property Rights).

IPR (Intellectual Property Rights) mahdollistaa (muotoilualan) yrityksille merkittävän kilpailuedun. IPR tukee yrityksen brändityötä – se on väline markkinointiin, viestintään ja ylipäätään erottumiseen kilpailijoista. IPR tarjoaa myös yritykselle keinon puolustaa omia oikeuksiaan. Haluamme IPR Excellence -palkinnollamme nostaa esille yrityksiä, joiden tuotteissa on uusia innovatiivisia ratkaisuja, jotka hyödyntävät tuotekehityksessä teollista muotoilua ja jotka suojaavat tuotteensa monipuolisesti (hyödyntäen erityisesti mallisuojaa ja tavaramerkkejä) niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

www.prh.fi

Anne Veinola

Viestintäasiantuntija

040 548 6407

Yhteistyössä