Fennia Prize 22 – strategisesti muotoiltuja menestystarinoita

Menestyneimmät yritykset käyttävät muotoiluosaamista. Fennia Prize 22 -kilpailussa etsitään yrityksiä ja organisaatioita, joiden toiminnassa muotoilu on strateginen voimavara.

 

Strategisesti käytetty muotoilu ei ole vain tuotteiden, palvelujen tai visuaalisen ilmeen suunnittelua.

Se on myös liiketoimintaprosessien kehittämistä, tapahtumien ja elämysten toteuttamista tai yrityksen identiteetin kirkastamista. Se on uusia konsepteja, asiakaslähtöisyyttä, innovatiivisuutta ja vastuullisuutta. Se on muotoilua tulevaisuutta varten.

Yrityksille ja organisaatioille tarkoitetun Fennia Prize 22 -muotoilukilpailun järjestävät Design Forum Finland ja Fennia yhteistyössä Patentti- ja rekisterihallituksen ja Elon kanssa.

15 000 €:n Fennia Prize Grand Prix’n ja yhteensä 20 000 €:n Fennia Prize Winner -palkinnot lahjoittaa Fennia. Patentti- ja rekisterihallitus jakaa kilpailussa 5 000 €:n suuruisen IPR-palkinnon.

Kilpailuun osallistuminen oli avoinna 16.8.–15.10.2021. Muotoilun ja elinkeinoelämän asiantuntijat valitsevat Fennia Prize 22 -palkintojen voittajat ja kunniamaininnan saajat.

Fennia Prize 22 on osa Design Forum Finland Awards -kokonaisuutta ja palkinnon saajat esitellään keväällä 2022 DFF Awards -näyttelyssä.

Onko sinun yrityksesi seuraava menestystarina?

Aikataulu

16.8.–15.10.2021: Kilpailun ilmoittautumisaika
9.11.2021: Esiraati kävi kilpailutyöt läpi. Esiraadissa oli mukana Severi Uusitalo, Aalto-yliopisto, Heidi Hyytiäinen, Pentagon Design ja Joakim Karske, Design Forum Finland
16.11.2021: Juryn ensimmäinen kokous
1.12.2021: Jatkoon päässeiden kilpailutöiden esittely tuomaristolle, Helsinki
Joulukuu 2021: Viesti yrityksille kilpailun tuloksista
Toukokuu 2022: Voittajien julkistus ja DFF Awards -palkintonäyttely: toukokuu 2022

Kilpailun säännöt (pdf).

Kilpailuohjelma (pdf).

Ilmoittautumismaksu on 350 euroa (+ alv 24 %) / yritys tai organisaatio / kilpailuehdotus. 

Suomen Taideteollisuusyhdistyksen vuoden 2021 jäsenmaksun maksaneille jäsenille ilmoittautumismaksu on 250 euroa (+ alv 24 %). Jäsenille lähetetään alennuskoodi. 

Taina Martikainen

Digituottaja, DFF Awards -palkinnot

040 524 3903

Fennia – yrittämistä ja elämää varten

Me Fennialla tarjoamme vahinko-, henki-, eläke- ja säästövakuuttamisen palveluita. Olemme täydellä sydämellä mahdollistamassa sitä, että sinä voit rohkeasti kokeilla ja yrittää. Kun sinä kehityt, me kehitymme mukana.

Meillä on käynnissä monivuotinen Tulevaisuuden Fennia -muutosohjelma, jossa kehitämme muun muassa digitaalisia palveluitamme ja panostamme brändiimme, kulttuuriimme ja sitä kautta asiakaskokemukseemme. Tavoitteenamme on antaa vakuutusalan paras asiakaskokemus.

Tuemme suomalaista muotoilua, koska tahdomme edistää yrittäjyyttä, yritysten kasvua ja olla mukana luomassa hyvinvoivia työyhteisöjä. Paremmin muotoillut tuotteet ja palvelut parantavat kaikkien suomalaisten elämänlaatua ja arkea.

Ei ole vain yhtä mahdollista tulevaisuutta. On monta mahdollista polkua, joista jokainen meistä valitsee omansa.

Tulevaisuutesi. Fennia.

www.fennia.fi

Elo on asiakkaidensa omistama työeläkeyhtiö, joka huolehtii asiakasyritystensä työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä työeläketurvasta. Suomalaisista yrityksistä joka kolmas ja yrittäjistä noin 40 prosenttia on valinnut Elon työeläkekumppanikseen. Vastaamme noin 477 000 työntekijän ja yrittäjän tulevista eläkkeistä, huolehdimme 240 000 eläkkeensaajasta ja noin 26 miljardin euron sijoitusomaisuudesta.

www.elo.fi

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) luo vankan perustan suomalaiselle elinkeinoelämälle rekisteröimällä yritykset ja yhteisöt sekä tutkimalla ja suojaamalla aineettomat oikeudet: tavaramerkit, patentit ja mallioikeudet. PRH lahjoittaa IPR Excellence -palkinnon.

IPR (Intellectual Property Rights) mahdollistaa myös muotoilualan yrityksille merkittävän kilpailuedun. IPR tukee yrityksen brändityötä – se on väline markkinointiin, viestintään ja ylipäätään erottumiseen kilpailijoista. IPR tarjoaa myös yritykselle keinon puolustaa omia oikeuksiaan. Haluamme IPR Excellence -palkinnollamme nostaa esille yrityksiä, joiden tuotteissa on uusia innovatiivisia ratkaisuja, jotka hyödyntävät tuotekehityksessä teollista muotoilua ja jotka suojaavat tuotteensa monipuolisesti hyödyntäen erityisesti mallisuojaa ja tavaramerkkejä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

www.prh.fi

Yhteistyössä