Fennia Prize 22 – muotoilun menestystarinoita

Suomalaisen päiväkodin konseptointi vientituotteeksi muotoilua hyväksi käyttäen toi 15 000 euron Fennia Prize Grand Prix’n Helsinki International Schoolsille.

HEI Schools on suomalaiseen varhaiskasvatussuunnitelmaan perustuva konsepti, jossa suomalainen päiväkoti on tuotteistettu vientituotteeksi. Palkintojuryn mukaan HEI Schools on hyvä esimerkki sosiaalisesta designista, jossa muotoilun avulla on lisätty moniarvoisuutta ja lasten elämän laatua, ja se on suomalaisen osaamisen ja aineettoman arvon vientiä parhaimmillaan.

Fennia Prize on yksi Suomen merkittävimmistä muotoilukilpailuista. Sen järjestävät Design Forum Finland ja Fennia yhteistyössä Patentti- ja rekisterihallituksen ja Elon kanssa. Fennia Prize -kilpailussa palkitaan yrityksiä ja organisaatioita, jotka käyttävät muotoilua laaja-alaisesti liiketoiminnassaan. Tämä voi näkyä monin eri tavoin mm. tuotteissa, palveluissa tai liiketoimintakonsepteissa.

Fennia Prize Grand Prix’n lisäksi kilpailussa jaetaan vuonna 2022 neljä 5 000 €:n suuruista Fennia Prize Winner -palkintoa. Ne saavat Ponsse Oyj uudesta Ponsse Scorpion -metsäkoneen ohjaamosta, Posti Group Oyj palvelu-uudistuksesta, Nokian Raskaat Renkaat Oy Nokian Tyres Ground King with Intuitu™ -älyrenkaista ja Myssyfarmi Oy Myssy-konseptista.

Fennia Prize -kunniamaininnan saavat seuraavat yhdeksän yritystä: Framery Oy (Framery One -työtila), Genelec Oy (Genelec 6040R Smart Active -kaiutin), Hologic / Mobidiag Oy (Novodiag® System -diagnosointilaite), Isku-Yhtymä Oy (MyFlow-kalusteperhe), Kempower (sähköajoneuvojen pikalatausratkaisu), Mysoda Oy (Mysoda Woody -hiilihapotuslaite), Ponsia Oy (Nykytaide osana muotoilua ja arkkitehtuuria -palvelu), Tablebed Oy (Tablebed – pöydästä sängyksi 10 sekunnissa) ja Vaisala Oyj (Indigo-käsimittari).

Fennia Prize -palkintojen lisäksi Patentti- ja rekisterihallitus jakaa yhteensä 5 000 €:n suuruisen IPR Excellence -palkinnon ansiokkaasta immateriaalioikeuksien hyödyntämisestä. Vuonna 2022 palkinto annetaan kahdelle yritykselle, Genelec Oy:lle mallioikeuksien, patenttien ja tavaramerkkien suojaamisesta ja Mysoda Oy:lle tavaramerkin ja mallioikeuksien suojaamisesta.

Vuoden 2022 kilpailun juryyn kuuluivat Hanna Länsivuori / Fennia, Anna Lauttamus-Kauppila / Patentti- ja rekisterihallitus, Julia Lohmann / Aalto-yliopisto, Jamin Hu / Port 6, Petteri Lillberg / Demos Helsinki, Jesse Maula / Avidly ja juryn puheenjohtajana Joakim Karske / Design Forum Finland.

Fennia Prize 22 on osa Design Forum Finland Awards -palkintokokonaisuutta, johon kuuluvat myös muut Design Forum Finlandin jakamat palkinnot, Kaj Franck -muotoilupalkinto ja Vuoden nuori muotoilija. Design Forum Finland Awards -näyttely oli esillä Glasshouse Helsingissä 5.–28.5.2022.

Lehdistökuvat ovat ladattavissa täällä.

#fenniaprize
#dffawards22

Anne Veinola

Viestintäasiantuntija

040 548 6407

DFF Awards -palkintonäyttely, Glass House Helsinki, kuvat: Ella Tommila

Yhteistyössä

Galleria