Fennia Prize 22 Winner: Nokian Raskaat Renkaat Oy

Nokian Tyres Ground King ja Intuitu, tuoteperhe

Design: Caleb Claassen, Samuli Räisänen, Tero Saari, Matthew Crocker (Nokian Tyres Intuitu™)

Nokian Raskaat Renkaat valmistaa erikoisrenkaita kuorma-autoille, traktoreille ja raskaalle teollisuudelle, mm. maatalouteen, metsänhoitoon, rakennusalalle ja kuljetuksiin. Sen asiakkaiden ajoneuvoilla tehdään monenlaista työtä niin pelloilla kuin asfaltillakin ja erilaisissa keliolosuhteissa. Renkaiden toimivuus ja käyttövarmuus ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Nokian Tyres Ground King -renkaat ovat älyrenkaita, joiden sisällä olevat Nokian Tyres Intuitu™ -sensorit tarkkailevat mm. rengaspainetta ja lämpötilaa ja viestivät niistä puhelinsovelluksen avulla. Näin lisätään renkaiden turvallisuutta ja käyttöikää, ja niiden kunto on helposti tarkistettavissa vaikka päivittäin. Renkaiden pintakuviointi on suunniteltu toimimaan monenlaisilla alustoilla ja ajo-olosuhteissa. Vastuullisuuteen ja elinkaareen on kiinnitetty erityishuomiota. Kehitystyötä ja testausta tehtiin yhdessä käyttäjien kanssa.

Muotoilun käyttö on vielä alussa Nokian Raskaissa Renkaissa, mutta sillä on jo nyt saatu lisäarvoa ja premium-laatua tuotteille. Käyttäjälähtöisyys on aina ollut yrityksessä tärkeää. Nokian Tyres Ground King ja Intuitu™ -renkaat ovat uusi lippulaivatuote, jolla myös lisätään erottuvuutta kilpailijoista.

www.nokiantyres.com/heavy

Kuva: Nokian Raskaat Renkaat Oy