Hopeinen Estlander-mitali 2020: Karin Widnäs

Suomen Taideteollisuusyhdistys / Design Forum Finland jakoi 145-vuotisjuhlavuotenaan 2020 tunnustuspalkintonsa hopeisen Estlander-mitalin. Mitalin sai keraamikko Karin Widnäs.

Suomalaisella taidekeramiikalla on pitkät ja kansainvälisestikin huomattavat perinteet, joita Karin Widnäs on jatkanut omassa työssään. Estlander-mitalin jakoperusteissa korostetaan, kuinka Karin Widnäs on toiminut ja toimii edelleen tuotteliaana keraamikkona ja alan aktiivisena edistäjänä.

Karin Widnäs valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1977. Hän perusti oman studion, joka siirtyi Fiskarsiin vuonna 1994. Karin Widnäs on yksi Fiskarsin taiteilijoiden, muotoilijoiden ja käsityöläisten osuuskunnan perustajista ja ruukkialueen kehittäjiä ja hengen luojia alusta alkaen. Hänen oma luova tuotantonsa on monipuolista, taiteesta käyttöesineisiin ja edelleen viime vuosina erityisesti arkkitehtonisiin keramiikkaelementteihin. Karin Widnäs on saanut työstään Pro Finlandia -mitalin vuonna 2017.

Karin Widnäs on asunut Fiskarsissa vuodesta 1995 ja vuonna 2005 valmistui arkkitehti Tuomo Siitosen suunnittelema Villa Widnäs. Karin Widnäsin suuri aikaansaannos on myös Tuomo Siitosen käsialaa oleva yksityinen keramiikkamuseo KWUM, joka avautui yleisölle Fiskarsissa 2019. Karin Widnäsin omia töitä on esillä museon pysyväisnäyttelyssä, vaihtuvissa näyttelyissä tuodaan esille alaa laajasti ja kiinnostavasti.

Kuva: Timo Junttila

Anne Veinola

Viestintäasiantuntija

040 548 6407