IPR Excellence 2017

IPR-kunniamaininnan ja yhteensä 5 000 € palkinnon IPR-oikeuksien (Intellectual Property Rights) ansiokkaasta hyödyntämisestä myöntää Patentti- ja rekisterihallitus. Vuonna 2017 palkinto päätettiin jakaa kahden yrityksen, Lojer Oy:n ja Secto Design Oy:n, kesken.

 

Lojer Oy / Manuthera-mobilisaatiopöytä

Design: naprapaatti Teuvo Keisala, teollinen muotoilija Mari Alahuhtala, tuotekehitysinsinööri Pasi Koski-Vähälä, tuotekehityspäällikkö Mika Kuusela, asentaja Pekka Putaja

Lojer Oy on käyttänyt hoitopöydässään teknisiä ratkaisuja ja teollista muotoilua sekä suojannut tuotteen monipuolisesti hyödyntäen patentteja, tavaramerkkejä ja mallisuojaa siten, että eri suojamuodot tukevat toisiaan. IPR-oikeuksia on myös käytetty järjestelmällisesti kansainvälisillä markkinoilla. Lojerin tuotteissa yhdistyvät monipuolinen tekninen osaaminen ja käytännöllinen muotoilu, mikä helpottaa hoitohenkilökunnan raskasta työtä ja tekee samalla hoidon miellyttävämmäksi asiakkaille.

www.lojer.com

 

Secto Design Oy / Petite-valaisinmallisto

Design: Seppo Koho

Secto Design on hyödyntänyt mallioikeuksia ja tavaramerkkejä laajasti sekä viestinnässään että välineinä kilpailuedun muodostamiseksi kilpailijoihin nähden. Secto  Design myös puolustaa IPR-oikeuksiaan aktiivisesti. Secto Designin valaisimet tuovat iloa ja valoa ihmisen arkeen ja syksyn pimeyteen, ja ne ovat jatkumo tyylikkäälle ja yksinkertaisen hienostuneelle suomalaisen muotoilun perinnölle. Yritys on myös käyttänyt oivaltavasti kotimaista puuta tuotteidensa valmistamisessa.

www.sectodesign.fi

Kuva: Secto Design Oy