Kaj Franck -muotoilupalkinto 2019: Jarkko Jämsén, Minka Koukkunen, Aleksi Kuokka, Antti Mäkelä, Aki Suvanto, Saku Sysiö – Aivan

Design Forum Finlandin jakaman Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajaksi vuonna 2019 valittiin muotoilutoimisto Aivanin kuudesta partnerista muodostuva työryhmä: Jarkko Jämsén, Minka Koukkunen, Aleksi Kuokka, Antti Mäkelä, Aki Suvanto ja Saku Sysiö.

Aivan on monialainen, vuonna 2007 perustettu suunnittelutoimisto. Sen keskeisiä liiketoiminta-alueita ovat brändi- ja tilasuunnittelu, tuotemuotoilu ja strateginen muotoilu. Aivanin erityisosaaminen liittyy venesuunnitteluun: sen tytäryhtiön Navia Designin asiakkaisiin kuuluu maailman johtavia venevalmistajia. Navialla on toimistot Helsingissä ja Monacossa, ja sen portfoliosta löytyy myös Suomen tasavallan presidentin edustusvene Kultaranta VIII.

Kaj Franck -palkintojury oli vaikuttunut ryhmän kokonaisvaltaisesta otteesta muotoiluun. Toimisto on onnistunut vakuuttamaan yritysten ylimmän johdon muutoksen tarpeellisuudesta ja rakentamaan useita kansainvälisesti menestyneitä brändikokonaisuuksia. Muotoilun laatu on näyttäytynyt ulospäin korkeatasoisena, ajankohtaisena ja tasalaatuisena, jatkuu juryn perustelu. Aivanille on muodostunut selkeästi havaittava, oma design-DNA ja toimiston sisäinen muotoilujohtaminen on hyvin johdettua ja loogista. Markkinointi on ollut hyvin vähän ulospäin näkyvää, ja vaikuttaa siltä, että hyvin tehty työ on luonut uusia työmahdollisuuksia. Hyvä maine on kantanut eteenpäin ja kasvuun.

Kuva: Paavo Lehtonen

Anne Veinola

Viestintäasiantuntija

040 548 6407

Q30-vene, Q Yachts, design: Navia Design, kuva: Lauri Rotko;
Unmonday 4.3L -kaiutin, design: Aivan, kuva: Iiro Muttilainen;
Vieser Big Dot -lattiakaivomallisto, design: Aivan;
Starship Technologies, kuljetusrobotti, design: Aivan;
Korvaa-konseptikuulokkeet, The Korvaa Initiative, design: Aivan;
Kuvia Kaj Franck -muotoilupalkintonäyttelystä, kuvat Aleksi Kuokka

 

Yhteistyössä

Galleria