Design Forum Finlandin jakaman Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajaksi vuonna 2020 valittiin muotoilija, sisustusarkkitehti Ilkka Suppanen.

IIkka Suppanen on tehnyt menestyksekkään ja pitkän uran muotoilun ja taiteen parissa. Hän opiskeli sekä sisustus- ja kalustesuunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa että arkkitehtuuria Teknillisessä korkeakoulussa ja teki läpimurtonsa 1990-luvun loppupuolella yhtenä Snowcrash-ryhmän perustajista. Ilkka Suppanen on suunnitellut huonekaluja, valaisimia ja erilaisia kuluttajatuotteita, mm. lasia, lukuisille suomalaisille ja kansainvälisille yrityksille. Portfolioon mahtuu myös arkkitehtuuria, näyttelysuunnittelua ja taideprojekteja.

Kaj Franck -palkintojury totesi, että Ilkka Suppasen töiden takana on aina ollut paljon ajattelua, harkintaa ja tinkimättömyyttä. Työskentely on ollut hyvin monialaista eikä Suppanen ole ollut sidottu tiettyyn tuoteryhmään, brändiin tai maahan. ”Ilkka Suppanen liikkuu notkeasti teollisen muotoilun ja taiteen välimaastossa. Kiinnostus erilaisiin tuotantotekniikoihin, materiaaleihin ja niiden käyttöön näkyy esineiden muodoissa ja toiminnallisuudessa. Ilkka Suppasen muotokieli on esteettinen, raikas, keveä ja eteenpäin katsova. Hän pyrkii tekemään töitä, jotka tähtäävät hyvään käytettävyyteen, tarpeellisuuteen ja pitkään elinkaareen”, jatkuvat juryn perustelut.

Vuoden 2020 Kaj Franck -muotoilupalkinnon juryyn kuuluivat toimitusjohtaja Petteri Kolinen / Design Forum Finland, museonjohtaja Pilvi Kalhama / Espoon modernin taiteen museo EMMA, asiamies Pentti Kivinen / Suomen Messusäätiö, kuraattori, toimittaja Isa Kukkapuro ja muotoilija, professori Heikki Orvola.

Kaj Franck -muotoilupalkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Palkinnon on perustanut Design Forum Finland ja sen rahoittaja on Suomen Messusäätiö.

Kaj Franck -muotoilupalkinto on osa uutta Design Forum Finland Awards -palkintokokonaisuutta. Ilkka Suppasen palkintonäyttely oli osa Design Forum Finland Awards -näyttelyä 20.8.–6.9.2020.

Lataa lehdistökuvia täältä!

Kuva: Paavo Lehtonen
Il silenzio, valaisin, design Ilkka Suppanen;
Broken, veistoksellinen teos, Galerie Forsblom, Helsinki, design Ilkka Suppanen;
Airbag, tuoli, Snowcrash, design Ikka Suppanen;
Everyday Holy Mug, kuppi, Muuto, design Ilkka Suppanen;
Kaasa, kynttilälyhty, Iittala, design Ilkka Suppanen;
Flying carpet, sohva, Cappellini, design Ilkka Suppanen;
Manzoni, rannekello, Manzoni & Fils, design Ilkka Suppanen;
Catherine, lepotuoli, Vivero, design Ilkka Suppanen;
Villa Ilo, yksityisasunto, Helsinki, arkkitehtuuri, Ilkka Suppanen;
Twiggy, pöytä, Woodnotes, design Ilkka Suppanen;
Porcupine, valaisin, Lisn, Galerie Maria Wettergren, design Ilkka Suppanen;
Saab concept car, sisus, Saab Automobile, design Ilkka Suppanen;
Fireplace, Iittala, design Ilkka Suppanen;
Kai, uniikki lasiteos, design Ilkka Suppanen

Anne Veinola

Viestintäasiantuntija, jäsenyys

040 548 6407

Yhteistyössä

Galleria