Tekstiilisuunnittelija Johanna Gullichsen saa vuoden 2021 Kaj Franck -muotoilupalkinnon.

Johanna Gullichsen on tunnettu perinteisiä sidoksia hyödyntävistä sisustuskankaistaan. Merkille pantavaa on hänen pitkäjänteinen ja johdonmukainen työnsä perinteisten kangastyyppien ja mallien tuomisessa nykypäivään. Johanna Gullichsenin suunnittelemissa kankaissa näkyy luonnonmateriaalien, käsin tekemisen ja kudontaperinteen säilyttämisen arvostus.

Johanna Gullichsen on pystynyt yhdistämään taiteellisen ja luovan työnsä kestävästi toteutettuun sarjatuotantoon. Hänen omaa nimeään kantavan brändin kankaat kudotaan Suomessa luonnonmateriaaleista ja niiden huolellisesti mietityt väriyhdistelmät täydentävät luontevasti suomalaista sisustus- ja huonekalusuunnittelua ja muotoilua. Kuosit ovat selkeitä ja tunnistettavia mutta silti uusiutumiskykyisiä eikä työn tai materiaalien laadusta tingitä. Omaleimainen kädenjälki on tuottanut myös yhteistyöhankkeita niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin suunnittelijoiden ja yritysten kanssa. Johanna Gullichsenin tuotanto jatkaa vahvana suomalaisen tekstiilitaiteen perinnettä.

Vuoden 2021 Kaj Franck -muotoilupalkinnon juryyn kuuluivat toimitusjohtaja Petteri Kolinen / Design Forum Finland, muotoilujohtaja Hanna Harris / Helsingin kaupunki, vaatesuunnittelija Anna Ruohonen, toimitusjohtaja Päivi Tahkokallio / Tahkokallio Design+ ja muotoilija, professori Heikki Orvola.

Kaj Franck -muotoilupalkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Palkinnon on perustanut Design Forum Finland vuonna 1992 ja sen rahoittaja on Suomen Messusäätiö.

Kaj Franck -muotoilupalkintonäyttely on osa Design Forum Finland Awards -näyttelykokonaisuutta ja avoinna Galleria A2:ssa Helsingissä 3.–24.6.2021.

Lataa lehdistökuvia täältä!

Kuva: Elina Simonen

 

1. Doris-pussukoita, Johanna Gullichsen
2. Doris-verhoilukangas, Gaia-matto, Johanna Gullichsen
3. Johanna Gullichsen Shop
4. Normandie-kankaita, Johanna Gullichsen
5. Johanna Gullichsen Shop
6. Helios-olkalaukku, Johanna Gullichsen
7. Helios-verhoilukangas, Gaia-matto, Johanna Gullichsen

Taina Martikainen

Digituottaja, DFF Awards -palkinnot

040 524 3903

Yhteistyössä

Galleria