Vuoden nuori muotoilija 2019: Laura Väre

Laura Väre (synt. 1989) on helsinkiläinen muotoilija, joka on juuri valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston kalustesuunnittelun koulutusohjelmasta. Ennen Aaltoa Väre on valmistunut metalliartesaaniksi ja opiskellut kalustemuotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa. Hän on työskennellyt opintojensa ohessa itsenäisenä suunnittelijana erilaisten muotoiluprojektien parissa jo usean vuoden ajan.

Palkintojuryn mukaan Laura Väre on hieno esimerkki määrätietoisesta ja luovasta nuoresta muotoilijasta, joka on onnistunut tuomaan perinteiseen kalustemuotoiluun uusia tuulia. Tekeminen on ollut määrätietoista ja eteenpäin pyrkivää sekä Suomessa että ulkomailla. Väreen tuotannossa on havaittavissa selkeä ja kiinnostava oma kädenjälki, joka ulottuu myös viestintään muodostaen ehyen ja uniikin brändin. Laura Väreen työ on monipuolista käsittäen useita sisustukseen liittyviä tuotesegmenttejä, kuten perinteisiä kalusteita, naulakoita ja valaisimia. Tuotteissa on usein hienoja toiminnallisia oivalluksia ja uusia tekniikoita ja erilaisia materiaaleja on käytetty monipuolisesti sekä innovatiivisesti.

Palkinto on suuruudeltaan 5 000 € ja vuosina 2018–2020 siihen kuuluu lisäksi Institut finlandais’n (Suomen Ranskan instituutin) IF Studios -vierailuohjelma Pariisissa. IF Studios -vierailuohjelma tukee suomalaisten taiteilijoiden, kuraattoreiden ja muiden luovien alojen tekijöiden kansainvälistymistä Ranskassa. Institut finlandais’n vuosi 2020 käynnistyy vuoden 2019 nuoren muotoilijan Laura Väreen vierailulla IF Studioissa ja palkintonäyttelyllä Pariisissa.

Palkintojuryyn vuonna 2019 kuuluivat toimitusjohtaja Petteri Kolinen / Design Forum Finland, taiteen maisteri Mikko Paakkanen, muotoilija Saara Renvall / Creative Studio Renvall ja johtaja Johanna Råman / Institut finlandais.

Laura Väreen palkintonäyttely on avoinna Lokal+ -galleriassa Helsingissä 4.–15.9. Laura Väreen työhön voi tutustua myös Habitaren The Block-osastolla. Laura on tavattavissa näyttelyssään Lokal+ -galleriassa Meet the designer -tilaisuudessa la 14.9. klo 13–16.

 

Vuoden nuori muotoilija 2019: Laura Väre
4.–15.9.2019 Lokal +, Annankatu 11, Helsinki
Avoinna ti–pe 11–18, la 11–16, su 12–16, ma suljettu, vapaa pääsy

www.lauravare.com

Kuva: Aleksi Tikkala

Anne Veinola

Viestintäasiantuntija

040 548 6407

Ebba-sohva, design Laura Väre, kuva: Aleksi Tikkala;
Hide-lamput, design Laura Väre, kuva: Aleksi Tikkala;
Ebba-sohva, Hide-lamppu, Po-peili, design Laura Väre, kuva: Aleksi Tikkala;
Rectangle-kenkäteline, design Laura Väre, kuva: Aleksi Tikkala;
Vuoden nuori muotoilija 2019 -näyttely, kuva: Aleksi Tikkala;
7-valaisinmallisto, design Laura Väre, kuva: Aleksi Tikkala

Yhteistyössä

Galleria