Muotoilija Hanna Anonen on Design Forum Finlandin Vuoden nuori muotoilija 2021.

Hanna Anonen (synt. 1987) on monipuolinen suunnittelija, jonka portfoliosta löytyy niin tilasuunnittelua, graafista suunnittelua kuin sisustukseen liittyviä tuotteita kuten kalusteita ja pienesineitä. Yhteisenä piirteenä niitä leimaavat värikkyys, yllätyksellisyys ja leikillisyys ja materiaalina on usein maalattu puu.

Hanna Anosen kädenjälki on rohkeaa ja persoonallista ja hänen vahva osaamisensa on tuonut toimeksiantoja useilta suomalaisilta brändeiltä. Hanna Anosen työt uudistavat suomalaisen nykymuotoilun kuvaa ja ne ovatkin jo saaneet kansainvälistä huomiota. Vahvan suunnittelijaidentiteettinsä kautta Hanna Anonen on suunnannäyttäjä muille nuorille suunnittelijoille.

Vuoden nuori muotoilija -palkinto on suuruudeltaan 5 000 € ja vuosina 2018–2022 siihen kuuluu lisäksi Institut finlandais’n (Suomen Ranskan instituutin) IF Studios -vierailuohjelma Pariisissa. IF Studios -vierailuohjelma tukee suomalaisten taiteilijoiden, kuraattoreiden ja muiden luovien alojen tekijöiden kansainvälistymistä Ranskassa.

Palkintojuryyn vuonna 2021 kuuluivat toimitusjohtaja Petteri Kolinen / Design Forum Finland, lehtori Merja Kosonen / Metropolia AMK​, muotoilujohtaja Antti Olin / Isku​ Oy ja johtaja Johanna Råman / Institut finlandais.

Vuoden nuori muotoilija 2021 -palkintonäyttely on osa Design Forum Finland Awards -näyttelykokonaisuutta ja avoinna Galleria A2:ssa Helsingissä 3.–24.6.2021.

Lehdistökuvat ovat ladattavissa täällä.

Kuva: Elina Simonen
1 Cocktail, Hanna Anonen, Hakola
2–3 Cocktail, Hanna Anonen, Hakola, kuvat Suvi Kesäläinen
4–5 Plizé Box, maalattu puu, Hanna Anonen, kuvat: Aino Huhtaniemi
6 Fleurs de la Mer, seinäteos, maalattu vaneri, lila, Hanna Anonen, kuva: Aino Huhtaniemi
7 Merry-Go-Round, sivupöytä, Hanna Anonen, maalattu puu, kuva: Juho Huttunen
8 Juliste, Hanna Anonen, 50x70cm, kuva: Aino Huhtaniemi
9 Fleurs de la Mer, seinäteos, maalattu vaneri, vaaleanpunainen, Hanna Anonen, kuva: Aino Huhtaniemi
10 Beebee Box, Hanna Anonen, maalattu puu, kuva: Aino Huhtaniemi

 

Taina Martikainen

Digituottaja, DFF Awards -palkinnot

040 524 3903

Yhteistyössä

Galleria