Vuoden nuori muotoilija 2022: Juslin Maunula – Laura Juslin & Lilli Maunula

Suunnittelijakaksikko Juslin Maunula – muotoilija, vaatesuunnittelija Laura Juslin ja arkkitehti Lilli Maunula – on valittu Design Forum Finlandin Vuoden nuoreksi muotoilijaksi 2022.

Juslin Maunula -designstudion vuonna 2015 perustanut kaksikko on tunnettu monialaisesta osaamisestaan, johon kuuluu niin tilasuunnittelua kuin koruja, vaatteita ja muun muassa mattoja. Studion asiakkaita ovat olleet mm. Kalevala, Finarte ja Marimekko.

Palkintojury kiitti Juslin Maunulaa erityisesti taidosta yhdistää värit ja materiaalit kiinnostaviksi kokonaisuuksiksi. Työskentely ei ole rajoittunut tiettyihin mittakaavoihin tai materiaaleihin vaan on idealähtöistä. Monipuolisen osaamisen ja luovan ajattelun kautta ideat voidaan toteuttaa erilaisissa olomuodoissa tilainstallaatioista vaatteisiin tai tekstiileihin. Arkkitehtuuri ja kuvataide rikastavat ilmaisua ja ne on osattu yhdistää oivaltavasti kaupallisiinkin toimeksiantoihin. Juryn mukaan Juslin Maunulan suunnittelu on kokonaisvaltaista, varmaa ja selkeästi esteettistä. Kaksikko on jo ehtinyt antaa vahvoja näyttöjä osaamisestaan ja toimii esikuvana aloitteleville suunnittelijoille; samalla se on kuitenkin vahvasti suuntautunut tulevaisuuteen ja uusille alueille.

Design Forum Finlandin Vuoden nuori muotoilija -palkinto on perustettu vuonna 2000 ja se jaetaan nyt 21. kerran. Vuoden nuori muotoilija -palkinto on suuruudeltaan 5 000 € ja vuosina 2018–2022 siihen kuuluu lisäksi Institut finlandais’n (Suomen Ranskan instituutin) IF Studios -vierailuohjelma Pariisissa. IF Studios -vierailuohjelma tukee suomalaisten taiteilijoiden, kuraattoreiden ja muiden luovien alojen tekijöiden kansainvälistymistä Ranskassa.

Palkintojuryyn vuonna 2022 kuuluivat Design Forum Finlandin hallituksen jäsen Mikko-Pekka Hanski, toimitusjohtaja ja luova johtaja Annaleena Hakola / Hakola, sisustusarkkitehti ja lehtori Sari Anttonen / LAB-ammattikorkeakoulu ja johtaja Johanna Råman / Institut finlandais.

Vuoden nuori muotoilija 2022 -palkintonäyttely on osa Design Forum Finland Awards -näyttelykokonaisuutta ja se oli esillä Glasshouse Helsingissä (Aleksanterinkatu 13) 5.–28.5.2022.

#vuodennuorimuotoilija

Lehdistökuvat ovat ladattavissa osoitteessa www.designforum.fi/medialle/. Lisää painokelpoisia kuvia toimitamme pyydettäessä!

juslinmaunula.com

Kuva: Lilli Maunula & Laura Juslin, Kuva: Elina Simonen

Anne Veinola

Viestintäasiantuntija

040 548 6407

1. Juslin Maunula, Artek, myymäläinstallaatio aaltopahvista, kuva Paavo Lehtonen
2. Juslin Maunula, Finarte, villamatto, kuva Carl Bergman
3. Juslin Maunula, Finarte, villamatto, kuva Carl Bergman
4. Juslin Maunula, Kalevala, korumallisto, kuva Kalevala
5. Juslin Maunula, Finarte, villamatto, kuva Carl Bergman
6. Juslin Maunula, oma mallisto 2017, kuva Juslin Maunula
7. Juslin Maunula, oma mallisto 2017, kuva Juslin Maunula
8. Juslin Maunula, oma mallisto 2016, kuva Ville Varumo
9. Juslin Maunula, Tikkurila,  Color Now -kampanja, kuva Juslin Maunula
10. Juslin Maunula, oma mallisto 2015, kuva Ville Varumo
11. Juslin Maunula, Designmuseo, näyttelyinstallaatio tekstiilijätteestä, kuva Juslin Maunula
12. Juslin Maunula, oma mallisto ja installaatio 2017, kuva Lina Jelanski
13. Juslin Maunula, oma mallisto 2015, kuva Ville Varumo

Yhteistyössä

Galleria