EcoDesign Circle 4.0

EcoDesign Circle 4.0 -hanke oli jatkoa Euroopan Unionin Interreg Baltic Sea Region -ohjelmasta osarahoitetulle kolmivuotiselle EcoDesign Circle -hankkeelle (2016–2019). Hankkeen tavoitteena oli lisätä muotoilijoiden ja yritysten valmiuksia kehittää palvelupohjaisia työkaluja ja lähestymistapoja kiertotalouteen.

EcoDesign Circle 4.0 yhdisti ja verkotti eri toimijoita, mm. muotoilualan, kiertotalouden ja kestävän kehityksen ammattilaisia, yrityksiä, muotoiluorganisaatioita sekä tutkimuslaitoksia. Näin kasvatettiin eri sidosryhmien ymmärrystä ja osaamista kiertotaloudesta ja ekologisesta tai kestävän kehityksen mukaisesta suunnittelusta.

Projektissa oli mukana kansainvälinen joukko muotoilualan toimijoita ja harjoittajia sekä viranomaisia Virosta, Suomesta, Saksasta, Puolasta, Venäjältä ja Ruotsista. Työskentelimme yhdessä vahvistaaksemme toimijoiden tietoisuutta aiheesta ja sovelsimme käytännössä muotoilun lähestymistapoja kiertotalouteen Itämeren alueella. EcoDesign Circle 4.0 -projekti sai osarahoituksen Euroopan Unionin Interreg Baltic Sea Region -ohjelmasta ja päättyi keväällä 2021.

Uusi EcoDesign Sprint 4.0 -työpaja laajentaa kiertotaloudesta tuttua elinkaariajattelua tuomalla mukaan palvelukehittämisen näkökulman. EcoDesign Sprint 4.0 tuottaa samanaikaisesti sekä uusia liiketoimintaideoita että kasvattaa yrityksen osaamista muotoiluajattelusta, palvelumuotoilusta  ja kiertotaloudesta. 

Design Forum Finland kehitti EcoDesign Sprint 4.0 -mallin yhteistyössä palvelumuotoilutoimisto Hellonin ja kiertotalouden asiantuntijayritys Ethican kanssa.

EcoDesign Sprint 4.0 -työpajan mallipohjat voit kopioida itsellesi täältä (Mural) tai ladata ne pdf-tiedostoina.

Hankkeessa kehitetyt työpajat ja niiden kaikki työkalut on koottu yhteen Circular Design Toolkit -sivustolle.

Tutustu sivustoon.

Circular Design HOW TO on webinaarisarja, jonka avulla jaetaan osaamista ja kasvatetaan tietoutta kiertotalouden mukaisesta suunnittelusta. Käytännönläheiset esimerkit ja puheenvuorot on suunnattu vastuullisuuden asiantuntijoille, tuotekehityksen parissa työskenteleville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Webinaarisarjaa tuottaa Eesti Disainikeskus.

Lue lisää tulevista webinaareista https://disainikeskus.ee/how-to-sessions

Saija Malila

Projektipäällikkö, Circular Design -hanke, palvelumuotoilija

044 727 2280

EcoDesign Circle 4.0 -projektikumppanit