HerääPahvi!

HerääPahvi! -hankkeessa elintarviketeollisuuden sivuvirroista luodaan puukuitujen kanssa uudenlaisia pakkauskonsepteja, joiden kaupallisia mahdollisuuksia laajennetaan muotoilun, viestinnän ja brändin rakentamisen keinoin.

HerääPahvi! -hanke on Tampereen ammattikorkeakoulun, Luonnonvarakeskuksen ja Design Forum Finlandin yhteishanke, joka yhdistää luovien alojen osaamista bio- ja kiertotalouteen ja niiden uusimpiin innovaatioihin.

Elintarviketuotannossa ja -teollisuudessa syntyy runsaasti erilaisia sivutuotteita, joita käytetään joko energiaksi tai ne kompostoidaan. Ne sisältävät kuitenkin runsaasti bioaktiivisia yhdisteitä sekä kuituja, jotka voitaisiin hyödyntää esim. pakkauspaperin ja kartongin valmistuksessa. HerääPahvi! -hankkeessa näistä materiaaleista luodaan puukuitujen kanssa uudenlaisia pakkaustuotteita, joissa voi olla esimerkiksi elintarvikkeiden säilyvyyttä parantavaa toiminnallisuuttakin. Hankkeessa tuote- ja palvelukehityksen kaikkiin vaiheisiin otetaan mukaan muotoilu, viestintä, media, brändäys ja tarinankerronta, joilla parannetaan tuotteiden kaupallisia mahdollisuuksia.

Hankkeelle on saatu rahoitusta EU:n sosiaalirahastosta ja sen kesto on 1.8.2018–30.10.2020.

Hankkeen verkkosivuille

Kuva: Mikko Ryhänen

Aino Vepsäläinen

Projektipäällikkö, Design Forum -tilaisuudet, jäsenyys

050 355 6606

Yhteistyössä