SustaiNordic on yhteistyöverkosto ja alusta, jonka tavoitteena on edistää kestävää kulutusta ja tuotantoa Pohjoismaissa YK:n Agenda 2030:n tavoitteiden mukaisesti.

Hankkeen tavoitteena on koota yhteen ja esitellä hyviä pohjoismaisia esimerkkejä kestävästä tuotannosta ja kulutuksesta sekä kannustaa kehittämään näitä edistäviä kansallisia ohjelmia.

Lähtökohtana on yhteispohjoismainen julkilausuma, jossa kannustetaan kestäviin kulutus- ja tuotantomalleihin kahdentoista osatavoitteen avulla. Osatavoitteet liittyvät käynnissä oleviin pohjoismaisiin hankkeisiin, joissa tavoitellaan kestävämpää elinympäristöä. Hankkeen pääasialliset kohderyhmät ovat päättäjät, poliitikot ja tutkimus- ja koulutusala.

Verkosto syntyi 2015, kun joukko pohjoismaisia arkkitehtuuri-, kaupunkisuunnittelu- ja muotoiluorganisaatioita päätti vahvistaa yhteistyötään. Yhteistyölle muodostettiin kumppanuusmalli ja asetettiin yhteiset visiot ja päämäärät. Hankkeen rahoittaa Pohjoismainen ministerineuvosto ja se toteuttaa ministerineuvoston tavoitetta levittää kansainvälisesti tietoa pohjoismaisesta näkökulmasta.

Hankkeessa ovat mukana ArkDes ja Form/Design Center Ruotsista, Design Forum Finland, DOGA Norjasta, Dansk Design Center sekä Iceland Design Centre. SustaiNordic-projektia johtavat hankkeen aloitteen tehneet ArkDes (hallinnointi) ja Form/Design Center.

The Nordic Report 02 -kirja julkistettiin Tukholmassa 5.2.2020. Lue lisää kirjasta täältä!

SustaiNordic-hankkeen verkkosivut

Kuva: The Green Program Iceland / SustaiNordic

Aino Vepsäläinen

Projektipäällikkö, Design Forum -tilaisuudet, jäsenyys

050 355 6606