Design Forum Talk Helsinki 2020: Muotoilu ja uusi arvo

25.3.2020

13:00 – 17:00

Valkoinen Sali, Helsinki

25

maalis

Talous hakee uutta suuntaa. Ihmiset edellyttävät yrityksiltä yhä enemmän näkyvää ja aitoa arvopohjaista toimintaa, kannanottoja, vastuullisuutta ja ongelmiin tarttumista. Jos yritys ei reagoi näihin vaatimuksiin, se menettää kilpailukykyään ja uskottavuuttaan.

Yritysten on tuotettava uudenlaista arvoa. Uusi arvo ei ole vain taloudellista hyötyä. Se on yrityksen tuottamaa lisäarvoa paitsi asiakkaille myös työntekijöille, ympäristölle, yhteistyökumppaneille ja yhteiskunnalle – ja pitkällä aikavälillä myös omistajille.

Muotoilu on yksi keino tuottaa muutakin kuin taloudellista arvoa. Muotoilun avulla voidaan löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia, kun vaikkapa kestävyys, pitkä käyttöaika ja ekologisuus otetaan huomioon tuotteiden ja palveluiden suunnittelussa. Toisaalta muotoilun keinoin voidaan ratkaista yritysten isoja, monialaisia ongelmia, jotka liittyvät esimerkiksi ympäristöön tai yhteiskuntaan.

Vuoden ensimmäisessä Design Forum Talkissa keskustellaan uudesta, tiedostavasta asiakkaasta ja yritysten mahdollisuuksista luoda uudenlaista arvoa niin asiakkaille, omistajille kuin yhteiskunnallekin.

Puhujina ovat mm.
Katri Vataja, johtaja, strategia ja ennakointi / Sitra
Sonja Lahtinen, väitöskirjatutkija / Tampereen yliopisto
Jussi Mantere, Head of CX and Design / Kesko Oyj
Annaleena Hämäläinen, luova johtaja, yrittäjä / Hakola Oy

Tapahtuman moderoi Julius Oförsagd, CEO, Creative Director / Arctic Factory.

Ilmoittaudu tilaisuuteen täällä!

Kuva: Design Forum Talk keväällä 2019, kuva: Petri Anttila

 

Saija Malila

Tuottaja, Design Forum -tilaisuudet

044 727 2280