EcoDesign Sprint

EcoDesign Sprint on valmennusohjelma, joka on suunnattu kiertotalouden mahdollisuuksista kiinnostuneille pk-yrityksille sekä muotoilutoimistoille.

EcoDesign Sprint -työpajat ovat yhdistelmä innovaatiota, käytännön oppimista sekä tuotteiden ja palveluiden kehittämistä hyödyntäen muotoilun menetelmiä ja kiertotalousajattelua.

EcoDesign Sprint on yrityksille tarkoitettu strateginen ja konkreettinen työpaja, jossa monialainen tiimi työstää asiakasyritykselle uusia kiertotalouden mukaisia liiketoimintamahdollisuuksia. Työpajan ensisijaisena tavoitteena on kehittää asiakasyrityksen liiketoimintaa sekä luoda kestävämpiä tuotteita ja palveluita. Toisena tavoitteena on lisätä yritysten ja muotoilukentän osaamista kiertotalouden mukaisesta suunnittelusta ja liiketoimintamalleista.

Uusi EcoDesign Sprint 4.0 -työpaja laajentaa kiertotaloudesta tuttua elinkaariajattelua tuomalla mukaan palvelukehittämisen näkökulman. EcoDesign Sprint 4.0 tuottaa samanaikaisesti sekä uusia liiketoimintaideoita että kasvattaa yrityksen osaamista muotoiluajattelusta, palvelumuotoilusta  ja kiertotaloudesta. 

Design Forum Finland kehitti EcoDesign Sprint -työpajat osana EcoDesign Circle -ohjelmaa. Tähän mennessä EcoDesign Sprint -työpajoja on pilotoitu yhteensä kymmenessä asiakasyrityksessä ja muotoilutoimistossa viidessä EcoDesign Circlen osallistujamaassa – Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Venäjällä ja Saksassa. Design Forum Finlandin kumppanina työpajojen kehittämisessä oli kansainvälisesti palkittu kiertotalouteen erikoistunut konsultointiyritys Ethica Oy sekä palvelumuotoilutoimisto Hellon.

Kuva: Harve-akustiikkapaneli, design: Tatu Laakso, kuva: Mikko Ryhänen

 

EcoDesign Sprint 4.0 -työpajan mallipohjat voit kopioida itsellesi täältä (Mural) tai ladata ne pdf-tiedostoina.

Saija Malila

Projektipäällikkö, Circular Design -hanke, palvelumuotoilija

044 727 2280

Yhteistyössä