EcoDesign Sprint

EcoDesign Sprint on valmennusohjelma, joka on suunnattu kiertotalouden mahdollisuuksista kiinnostuneille pk-yrityksille sekä muotoilutoimistoille.

EcoDesign Sprint on yhdistelmä innovaatiota, käytännön oppimista ja tuotteiden ja palveluiden kehittämistä hyödyntäen muotoilun menetelmiä ja kiertotalousajattelua.

EcoDesign Sprint on kaikenlaisille yrityksille tarkoitettu strateginen ja konkreettinen työkalu, jossa monialainen tiimi työstää asiakasyritykselle uusia kiertotalouden mukaisia liiketoimintamahdollisuuksia. Työkalun ensisijaisena tavoitteena on kehittää asiakasyrityksen liiketoimintaa sekä luoda kestävämpiä tuotteita ja palveluita. Toisena tavoitteena on lisätä pk-yritysten ja muotoilukentän osaamista kiertotalouden mukaisista liiketoimintamalleista.

Design Forum Finland kehitti EcoDesign Sprint -työkalun osana EcoDesign Circle -ohjelmaa. Tähän mennessä EcoDesign Sprint -ohjelma on pilotoitu yhteensä kuudessa asiakasyrityksessä ja muotoilutoimistossa kolmessa EcoDesign Circlen osallistujamaassa – Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Design Forum Finlandin kumppanina hankkeessa oli kansainvälisesti palkittu kiertotalouteen erikoistunut konsultointiyritys Ethica Oy.

Kuva: Harve-akustiikkapaneli, design: Tatu Laakso, kuva: Mikko Ryhänen

 

Aino Vepsäläinen

Projektipäällikkö, Design Forum -tilaisuudet

050 355 6606

Yhteistyössä